Kerst op het Ursulinehof Vianen

 kerstmarkt vianen

Zaterdag 9 december is er weer een kerstmarkt op het Ursulinenhof van 13:00 tot 17:00 uur. Primeur dit jaar: er zijn echte mosbollen te koop.

De kerstmarkt begint voorzichtig een traditie te worden in de Viaanse wijk. Ongeveer dertig standhouders doen dit jaar mee aan de markt, er is een breed aanbod aan producten te koop. Bovendien is er ook aan eten en drinken gedacht. Zo is café 't Fust present met warme chocolademelk, Glühwein en bier. Keurslagerij De Goeij brengt met heerlijke worst aan de man en Stadsbranderij Vianen staat er met het lekkerste kopje koffie in Vianen. Ook de shoarma van Damla ontbreekt niet. Uiteraard wordt alles muzikaal weer omlijst door harmonie Excelsior.

Mosbollen

Naast de traditionele kerstmarkt is er ook een primeur: voor het eerst in Nederland zullen bij Zusje van bakker Steehouder mosbollen verkrijgbaar zijn. Wat deze lekkernijen precies zijn, houden we nog even geheim. Maar de mosbollen hebben te maken met het evenement voor de kinderen, waarvoor Tante Trol speciaal uit Finland is overgekomen. Kinderen tot 10 jaar kunnen als trol verkleed naar de Ursulinenhof komen en mooie prijzen winnen. De mooiste, gekste of leukste trol wint vier toegangskaarten voor een kindervoorstelling in het theater. Voor de kinderen is er nog meer te doen: zij kunnen bijvoorbeeld een trollenlantaarn maken of iets anders knutselen met de Recycle Kids.